NOV – MRT | Muziek op Zondag

NOV – MRT | Muziek op Zondag

Muziek op zondag

Deze winter genieten we weer op zondagen van live muziek in de lounge van Hotel de Wereld. Heerlijk samenzijn! Hotel de Wereld is dan dé plek om af te spreken met vrienden en familie of lekker met z’n twee. Combineer een middag genieten van fijne muziek met een lekkere borrel en/of een verrassend diner bij LEV @ De Wereld, en maak er een compleet dagje uit van. Neem gezellig plaats in de lounge en laat je wegvoeren op de klanken van de muzikanten. Elke Muziek op Zondag editie kun je andere artiesten met een eigen thema verwachten; een middag op keer op keer op de agenda te zetten dus.

Tweede zondag in de maand van november – maart

Zondag 12 november

Deze Muziek op Zondag staat in het teken van jazz! Rond lunchtijd hebben we een gevarieerd programma voor jullie samengesteld met een fijne mix van jazz, zowel livemuziek als een live radio uitzending!

11:00-12:00 uur | Radio uitzending RTV Rijnstreek
12:00-14:30 uur | Jazz lunch concert in de Grote Capitulatiezaal met het ‘muziektrio’ Theo de Vries.

De radio uitzending van RTV Rijnstreek is het oude stijl jazz programma met Andrea Broester. De radio wordt live gemaakt vanuit Hotel de Wereld. Neem gezellig plaats en geniet live van de mooie muziek en achtergrondkennis van Andrea en haar technieker Pien.

Theo de Vries is een muzikale allround pianist en heeft muziek al van jongs af aan in de genen. Hij speelt piano waarbij hij digitaal begeleid wordt door drums en contrabas. Theo zelf zorgt voor het pianospel en de zang. Fijne jazzmuziek waarbij heerlijk geluncht kan worden maar ook om bij aan te schuiven en ‘gewoon’ te genieten.

Zondag 10 december

In december gaan we dansen met Muziek op Zondag. Ook de niet-dansers zijn van harte welkom om met een drankje om te genieten van de swingende muziek.

15:00-15:45 uur | Proefles Swing Dans van Grasshoppers en Swing Philosophy
15:45-18:00 uur | Live muziek, dans en borrel van Royal Buckets Jazz & Grasshoppers en Swing Philosophy

Om 15:00 uur introduceren de dansers van Grasshoppers en Swing Philosophy jullie graag de swing dansstijl. Doe gezellig mee aan deze introductieles waarbij de heupen worden losgegooid. Swing is een vintage dansstijl uit de jaren 1920, 30 en 40, en nog steeds helemaal in! Swing is ontstaan uit de mengeling van culturen in de Verenigde Staten en werd gedanst op bigbandmuziek en zigeunerjazz uit het begin van de 20e eeuw.

Vanaf 15:45 uur wordt het helemaal gezellig! De muzikanten van Royal Buckets Jazz spelen traditional jazz met een vleug New Orleans en swing. De dansers van Grasshoppers en Swing Philosophy gaan hier lekker op los met dansstijlen als de foxtrot, swingdance en de lindy hop. De smaak helemaal te pakken na de proefles? Doe gezellig mee! Neem anders lekker plaats in onze lounge onder het genot van een borrel en swing lekker mee in je stoel.

Zondag 14 januari

In januari geven we een knipoog aan de Blue Monday (valt een dag later op 15 januari) met ons blues thema. Ook is deze dag alvast een voorproefje op de Bluesroute op zaterdag 20 januari.

15:00 – 17:30 uur | Blues – Bob Glasmacher

Deze ervaren muzikant neemt jullie mee in de melancholieke wereld van de blues. Een muziekstijl afkomstig uit Amerika die zijn roots vindt in het slavernij verleden. De stijl kenmerkt zich door 3 strofen van gezongen regels waarbij de eerste regel een stelling, situatie of gemoedstoestand aandraagt en de tweede regel deze versterkt door deze in gewijzigde vorm te herhalen en de laatste strofe er een vervolg aan geeft. Neem lekker plaats in onze lounge en leef mee in de blues van Bob!

Zondag 11 februari

In februari blijven we nog even in de bluessferen met kwaliteitsblues uit de jaren ’40 en ’50.

15:00 – 17:30 uur | Willy B. & The Blue Sparrow

Sinds zijn eerste confrontatie met de blues heeft Willie B. zich ontwikkeld tot een bluesman in hart en nieren. Zijn zang is rauw en komt uit zijn ziel. Zijn gitaarspel vertoont duidelijke invloeden van Lightnin’ Hopkins, Big Bill Broonzy en Brownie McGhee. Zoals hij de slidegitaar ter hand neemt zijn echo’s van Robert Johnson, Mississippi Fred McDowell en Muddy Waters hoorbaar.

The Blue Sparrow bespeelt sinds zijn jeugd de bluesmondharmonica in de stijl van Sonny Terry. Zijn melodieuze solo’s wisselt hij af met het authentieke bluesgeluid van vertrekkende stoomtreinen en voortdenderende wagons. Samen zijn zij graag geziene gasten op vele podia, variërend van bruine kroegen tot bluesfestivals, in binnen- en buitenland.

Neem lekker plaats in onze lounge met een hapje en een drankje, de soulvolle muziek past uitstekend bij de tijd van het jaar. Verwen jezelf met een diner bij LEV @ de Wereld ter afsluiting van deze middag.

Zondag 10 maart

In maart geven we het podium aan meerdere kleinere acts en sluiten we spetterend af met de Ceresband.

Cultureel café met korte muzikale sessie(s)
15:00-16:00 uur | Kleine acts
16:00-17:00 uur | Ceresband

Van 15:00 tot 16:00 uur verrassen we je graag met diverse kleinere acts. Alle vormen van muziek kunnen de revue passeren en we garanderen je 1 ding: vervelen zal het geen seconde!

Om onze reeks Muziek op Zondag spetterend af te sluiten hebben we de Ceresband uitgenodigd. Zij maken van ieder optreden een knallend feest! Met haar 100 jaar mag deze band zich het oudste studenten jazz- en dixieland orkest van Nederland noemen. De bezetting bestaat doorgaans uit zang, trompet, trombone, klarinet, altsaxofoon, tenorsaxofoon, gitaar/banjo, piano, basgitaar en drums.

Mis deze gezellige laatste dag niet en voel je welkom in onze lounge.